Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem in ringetjes. Maak de sugarsnaps schoon. Maak de shii-take schoon en snijd ze in plakjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de helft van de gemberwortel met de ui, de knoflook en het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de paddestoelen al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bouillon, de sojasaus en de oestersaus toe en warm alles goed door. Verhit intussen in een andere wok of ruime pan de rest van de olie en fruit de rest van ui en de gember 5 minuten op een halfhoog vuur. Schep de mie erdoor en bak alles al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur. Schep de mie op een schaal. Schep de taugé door het vleesmengsel en warm kort door. Verdeel het mengsel over de mie. Druppel de sesamolie erover en garneer met het sesamzaad.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |