Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken mie met vleesreepjes en sesamzaad

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr ongepaneerde varkensschnitzels
1 stukje gemberwortel van 4 cm
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
250 gr sugarsnaps (zoete peultjes)
150 gr shii -take paddestoelen
1 eetl sesamzaad
300 gr Chinese eiermie
4 eetl plantaardige olie
1½ dl kippenbouillon (van een tablet)
2 eetl sojasaus
1 theel oestersaus of vissaus
1 eetl sesamolie
150 gr taugé

Bereiden

Snijd de schnitzels in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd hem in ringetjes. Maak de sugarsnaps schoon. Maak de shii-take schoon en snijd ze in plakjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de helft van de gemberwortel met de ui, de knoflook en het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de paddestoelen al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bouillon, de sojasaus en de oestersaus toe en warm alles goed door. Verhit intussen in een andere wok of ruime pan de rest van de olie en fruit de rest van ui en de gember 5 minuten op een halfhoog vuur. Schep de mie erdoor en bak alles al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur. Schep de mie op een schaal. Schep de taugé door het vleesmengsel en warm kort door. Verdeel het mengsel over de mie. Druppel de sesamolie erover en garneer met het sesamzaad.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti Bolognese
Elleboogjes met tonijnsaus
Tagliatelle met gerookte zalm in roomsaus
Spaghetti metauberginesaus
Tortellini met linzensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes